Guido, Bianca & dochter Maas

Over Vintage Brabant

Onderweg terug draaiden we One day van Bakermat "I have a dream" keer op keer, want we hadden een droom!

Bianca: "Toen ik Guido leerde kennen verdiende hij zijn kost door boedel in Schiedam op te halen en hij bracht dit in de massa naar polen. Hij was een harde werker en zag kansen waar niemand anders ze zag. En hij zag ze niet alleen, hij greep ze ook aan. Ik was weliswaar succesvol salesmanager, maar de ondernemerszin was aanstekelijk en we zagen kansen, zeker in combintaie met een gezin. Bij een bezoek in Polen, in 2013, bij Guido zijn verkoooppunt zag ik items die op dat moment al langzaam hip werden in Nederland en wij zijn ons toen gaan verdiepen waar de kansen lagen. Maar we zijn beiden vooral doeners en zijn gewoon aan de slag gegaan. Ik deed cursussen meubels opknappen en schilderen en we gingen lifestylemarkten draaien, in de weekenden dus, naast mijn baan. Niet eens zo zeer om geld te verdienen, maar om de handel te leren kennen.

Aanvankelijk was ons plan misschien wat idealistisch, maar dat hadden we toen niet in de gaten. Ik weet nog dat we onderweg naar Polen mijmerde over een vintagewinkel, aansluitend op het werk wat Guido al deed. Ieder een eigen tak van het bedrijf, maar toch samen en we konden dit goed combineren met een baby. Werk en gezin combineren, zoals ook aan boord van een schip gebeurt. Met een zevenmaandenbuik stond ik nog markten te draaien, onderweg terug draaiden we "One day" van Bakermat "I have a dream" keer op keer, want we hadden een droom." 

Die droom werd werkelijkheid, alleen een tikkie groter dan destijds gedacht!

Die droom werd werkelijkheid, alleen een tikkie groter dan destijds gedacht. We bereidde ons bedrijf uit met een verhuistak met een uniek concept wat aansloot op wat we al deden. We ontdekten dat veel mensen geen bestemming vonden voor hun overtallige huisraad. Er werd veel te veel en veel te snel boedel naar de milieustraat gebracht. De naoorlogse kinderen gooien te makkelijk spullen weg, vaak uit onwetendheid, zij begrijpen niet wat de kern van duurzaamheid is. Veel spullen worden op de ene plaats in de wereld gekocht, terwijl ze elders in de wereld worden weggegooid. Wij wilden hier verandering in brengen. Wat niet vintage is, gaat bij ons op export naar onze winkel in Polen. Een betere wereld, begint bij jezelf, maar heeft pas echt effect als je het wil delen met een ander. "
Guido: "In 2015, met de start van onze onderneming hebben we gezocht naar vierkante meters, op een centrale plek. Onze locatie in Oudenbosch bevindt zich langs de A16 en A17 en zowel voor ons verhuisbedrijf alsmede de winkel ideaal gelegen vanuit Rotterdam, Eindhoven en Antwerpen. Als enige verhuisbedrijf in Nederland bieden wij een overname van inboedel aan. Wanneer dit vintage items zijn, kunnen we daardoor een voordeliger offerte uitbrengen. Onze klanten waarderen niet alleen de financiële voordelen, maar dit geeft ook een goed gevoel. Doordat Vintage Brabant in de loop der jaren een begrip werd, leerden mensen ons bedrijf en wat we daarmee willen bereiken. Ons werd daardoor ook veel werk gegund!

After Movie The Vintage Weekend

Good Vibes Only!

Winkelwagen

Hey, 
wil je op de hoogte blijven van ons?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele actie, inspiratie en nieuwe aanvoer!
Het is gelukt! Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief
Unable to send your message. Please fix errors then try again.