Toeval bestaat niet

In 2017 schreef Bianca een blogpost over een bijzondere ontmoeting. In dit verhaal kwam er tijdens een van de eerste edities van Vintage on Sunday bij Vintage Brabant, een jonge vrouw haar langs in de winkel. Zij had haar oog had laten vallen op een setje schitterende roze barok fauteuils. Ze was opslag verliefd en besloot om één van de twee stoelen mee naar huis te nemen.

Het setje fauteuils werd na al die jaren samenzijn van elkaar gescheiden.

Enkele weken later was er een jong echtpaar in de winkel. Ze zaten midden in een verbouwing maar hadden erg veel interesse in de overgebleven roze fauteuil. Toen ze hoorden dat het eigenlijk een setje was, waren ze een klein beetje teleurgesteld. Toch besloten ze om de overgebleven stoel mee naar huis te nemen.

Een paar maanden later besloot het echtpaar om het schilderwerk van woning uit te besteden aan een schildersbedrijf en hadden een afspraak gemaakt met de vertegenwoordiger. Op het moment dat de vertegenwoordiger – een jonge vrouw- de kamer in kwam lopen werd het stil….’Die stoel heb ik ook!’ riep ze.

Geloof het of niet: de eigenaren van de roze fauteuils hadden elkaar ontmoet! Ze hebben afgesproken om de stoelen weer met elkaar te verenigen mocht één van beiden op de stoel uitgekeken zijn.

Zoals Bianca al schreef: toeval bestaat niet. En ik kan je met zekerheid vertellen dat beide eigenaren nog steeds niet zijn uitgekeken op de stoelen. Want één van de eigenaren ben ik!

Ik was de jonge vrouw die één van de schitterende stoelen mee naar huis heeft genomen, en ik zit er nog elke dag in.

Toen ik op die bewuste zondag bij Vintage Brabant was, werd ik niet alleen verliefd op de stoelen maar ook op de winkel. Het geweldige aanbod, de sfeer en de creativiteit die in de lucht hing maakte mij razend enthousiast en dit heeft mij nooit meer los gelaten.

Over Made To Measure & More

Ik ben Carolien en samen met Uros staan wij bij Vintage Brabant bekend als ‘Made To Measure & More’.  Uros, onze Interior Warrior, heeft een enorme passie voor houtbewerking en is binnen ons bedrijf verantwoordelijk voor de grove ontwerpen, timmerwerk en houtbewerking.

Mijn roots liggen in de restauratieve tak van het vastgoedonderhoud en werk fulltime als planvormer bij een renovatie/bouwbedrijf. Omdat ik altijd energie teveel heb en ik niet kan leven zonder zelf de kwast in de hand te nemen ben ik met MTM&M begonnen. Alle meubels, groot en klein, geef ik weer een nieuw leven door te restaureren, schilderen, vergulden, aanbrengen van marmerimitaties, aanbrengen van stencils en door vooral VEEL kleur te geven. Je zou het kunnen omschrijven als het make-uppen op meubels. Daarom hebben we mijn functie omschreven als Furniture Visagist.

Naast het schilderen van meubels geef ik ook de workshops Fusion Mineral Paint bij Vintage Brabant. Tijdens deze workshop ga ik je alles leveren over Fusion, het aanbrengen, het maken van kleurovergangen en het toepassen van stencils.

De workshops geef ik elke eerste zaterdag van de maand, van 10.30 uur tot 13.00 uur, bij Vintage Brabant. Meer informatie? Kijk ook eens op de website bij ‘workshop’ 

Winkelwagen